چباب | غذاهای گوشتي

مواد لازم برای خمیر:
برنج خیس شده=3 لیوان
گوشت چرخ کرده=200 گرم
تره=200 گرم
پیاز متوسط=1 عدد
مواد لازم برای داخل چباب:
گوشت چرخ کرده=300 گرم
پیاز متوسط=4 عدد خلال شده
کشمش=1 لیوان
خلال بادام=2/1 لیوان
ادویه کاری،نمک و فلفل=به میزان لازم
مواد لازم برای سس چباب:
پیاز خلال شده=2عدد
تمر هندی آب کرده رقیق=4 لیوان
شکر=2 قاشق غذاخوری
ادویه کاری و فلفل قرمز=به میزان لازم
روغن مایع=کمی برای سرخ کردن
طرز تهیه خمیر چباب:
همه مواد را با هم چرخ می کنیم و زردچوبه،ادویه کاری و نمک را به آن اضافه می کنیم.سپس همه مواد را ورز می دهیم.
طرز تهیه مواد داخل چباب:
پیاز را سرخ کرده و گوشت را به آن اضافه می کنیم. سپس ادویه،نمک و فلفل را افزوده و خلال بادام را هم اضافه می کنیم. در آخر کشمش را می ریزیم. همه مواد را با هم به آرامی تفت می دهیم. سپس بعد از آماده شدن می گذاریم سرد شود.
طرز تهیه چباب:
کمی از خمیر را برداشته و روی دست پهن می کنیم. مقداری مایه گوشتی میان خمیر اضافه کرده و آن را به ضورت گلوله درمی آوریم. برای اینکه گلوله ها به دستمان نچسبد کمی آب بدستمان می زنیم. گلوله ها را به همین ترتیب درست می کنیم تا مایه گوشتی و خمیر تمام شود.
برای تهیه سس چباب:
ابتدا پیاز خلال شده را سرخ می کنیم و 4 لیوان آب تمر هندی را به آن اضافه می کنیم. چون آب تمر هندی شور است نیازی به نمک نیست. شکر را ریخته و ادویه کاری و فلفل قرمز را اضافه می کنیم. زمانی که سس را آماده کردیم روی حرارت گذاشته و به محض اینکه اولین جوش را زد گلوله ها را با احتیاط،طوری که به هم نچسبد در سس می چینیم و سپس با حرارت بسیار ملایم 45 دقیقه می گذاریم جا بیفتد.
نکته: این خوراک را در جنوب ایران به خصوص اقوام عرب در ماه رمضان مصرف می کنند.

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر